неделя, 22 ноември 2020 г.

Как да подадем правилно стартов ток на автомобил

Здравейте, в тази статия ще ви обясним как да подадете правилно стартов ток при паднал акумулатор на автомобил. Особенно в студените зимни месеци често се случва акумулаторите особенно тези който са по-стари ( на няколко годинки) започват да не държат достатъчно ток в тях. Слизаш пред блока отключваш колата и тръгваш да въртиш на стартер за да запалиш обаче стартера едвам превърта и спира ето затова говорим. Това значи, че акумулатора е тръгнал да си ходи:). Има случай и когато сме спряли слушали музика авариините са били включени и просто всички консуматори са изтощили акумулатора на автомобила ви. В такъв случай трябва да запалите по някакъв начин. Ето и няколко полезни съвета как да подадете безопасно ток на автомобила си: Подсигурете каачествени кабели с добро сцепление и качествени накрайници (щипки), важно е защото добрия проводник ще зареди по-бързо ток в акумулатора ви. Вижте къде се намира акумулатора на вашият автомобил. В повечето случай се намира отпред при двигателя, но има и автомобили като повечето модели на Мерцедес и Бмв където са в багажника.
При тези автомобили при който се намира в багажника би трябвало да има изведени клеми за подаване на ток отпред под предния къпак. Огледайте се за пласт масово капаче с знак ,,+" и ,,-" ако няма такива ще се наложи да отворите багажника и да стигнете до клемите на акумулатора. Внимавайте и добре подгответе нещата за да не дадете кабелите на късо докато ги поставяте върху клемите. В противен случай има възможжност да увредите електрониката на автомобила което може да ви коства скъп ремонт.
След като сте подготвили всичко е нужно да намерите автомобил който да ви подаде ток от неговия акумулатор. Паркирайте колата до вашата и закачете кабелите към нейния акумулатор докато е изгасена след като сте се уверили, че кабелите са монтирани върху клемите на двата автомобила може да запалите автомобила-донор и да изчакате около 10 минути след което опитайте да запалите автомобила ви. Ако кабелите с който подавате ток са качествени би-трябвало да няма проблем с паленето. Ако е нужно изчакайте 20-30 минути но се уверете, че кабелите и на двете коли са сложени павилно и се получава правилно подаване на стартов ток.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Как да продадем бързо старата кола ето няколко съвета

Всеки е изпадал в дилема какво да прави вече с устаряла вещ, независимо колко дълго и без проблемно му е служила тя. Автомобилите са едни от...