четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Запалихте ли фаровете преди да тръгнете?

Здравейте, всеки активен автомобилист се ядосва на това, че преди да тръгне трябва задължително да запали светлините на автомобила си. Важно ли е това за безопасността ни и защо много страни включително и България го изискват със закон. Тези въпроси ще дискутираме в днешната ни статия.

Шофирам ли безопасно?


На първо място винаги е безопасността при шофиране. Дори и да е денем пак е важно превозното средство да има сигнални светлини който да го отличават от далеч. Някой ще каже е да де ама се забравя, други пък изтъкват това, че се налага по-често да сменят крушки. Така е! Но когато става на въпрос за безопасността всички тези незначителни разходи са на заден план да не забравяме, че животът е един и трябва да не го рискуваме. Колко по често ще се наложи да сменяме крушки често задаван въпрос ами с около 10 % по-често в зависимост колко активно се експлоатира превозното средство. Когато времето в мъгливо и при тъмнено особено в  зимните и есенните сезони е задължително освен фаровете да включвате и халогенни ако имате такива разбира се.
Карайте внимателно и спазвайте пътната маркировка когато има гъста мъгла следвайте задължително осовата линия. 

Съвети:

  • Винаги слагайте колана когато се качите зад волана!
  • Запалете фаровете
  • Натиснете съединителя преди да запалите
  • Нагласете огледалата за обратно виждане за да имате добра видимост
  • Дайте мигач преди да се включите в движението 
  • Карайте внимателно и спазвайте ограничението за скоростта и пътните знаци
Репатрак София ви желае лек път и без аварийно каране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Как да продадем бързо старата кола ето няколко съвета

Всеки е изпадал в дилема какво да прави вече с устаряла вещ, независимо колко дълго и без проблемно му е служила тя. Автомобилите са едни от...