понеделник, 16 октомври 2017 г.

Няколко трика за сваляне на разхода



Здравейте в тази публикация ще ви разкажем за няколко прости но ефективни трика за сваляне на разхода на автомобила ви.
Всеки човек се е питал в задръствания или по време на път как може да икономиса от разхода на автомобила си. Няколко са начините, а именно:
При професионалните шофьори на камиони разхода е от голямо значение защото имат норма която не е добре да надвишават и така те се научават да карат икономично тук ще ви разкрием тази тайна.
Важен фактор при разхода на един автомобил е как ускорявате и как използвате спирачката. За да постигнете максимален ефект и да спестите гориво трябва да се борави с педалите внимателно.

  • Ускорявайте бавно, а не агресивно- след като започнете ускоряването сменяйте предавките бавно и натискайте педала на газта около средата, а не на пълна газ защото дори и да натиснете до долу това не значи че ще ускорите по-бързо дори обратното в някой случай ще задавите автомобила ви. Това се дължи на факта, че на повечето автомобили им е нужно време за да могат да вдигнат оборотите до такова ниво, че да изгорят вкараното гориво в горивната камера на двигателя. В противен случай колата започва да изхвърля през ауспуха сурово гориво. 

Съвети за подмяна на части водещи до повишаване на разхода

  • Сменете свещите и кабелите при бензиновите двигатели. Износените свещи водят до не добро изгаряне на горивото, понижаване на мощността и вдигане на разхода.
  • Сменете въздушния филтър. Замърсен въздушен филтър може да увеличи разхода на гориво с 10 %. Това се дължи на по малкото въздух който влиза в горивната система и лошото изгаряне на горивото което се нуждае от въздух. От там пада мощността и се вдига разхода.
  • Подмяна на горивните филтри- важен фактор при разхода на гориво и мощността на автомобила е навременната смяна на горивните филтри. В България всички знаем, че горивото ни е с доста ниско качество и примеси което води до бързото замърсяване на горивните филтри.
  • Сменете маслото на автомобила с подходящо за модела. В повечето добри автосервизи имат програми чрез който вадят спецификацията на маслото спрямо модела и марката на автомобила. Вискозитета на маслото е важен фактор за правилната работа на мотора.
Пътна помощ Биг гр.София ви съветва карайте внимателно и поддържайте автомобилите си навреме това е за ваша и наша безопасност.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Как да продадем бързо старата кола ето няколко съвета

Всеки е изпадал в дилема какво да прави вече с устаряла вещ, независимо колко дълго и без проблемно му е служила тя. Автомобилите са едни от...