вторник, 3 октомври 2017 г.

Погледнахте ли маслото на колата?

Здравейте, замисляли ли сте се кога за последно погледнахте нивото на маслото в автомобила ви. Често се случва човек да забрави с месеци да отвори капака на колата и да вид какво се случва с течността за чистачки, нивото на маслото и нивото на антифриза. Затова ние от пътна помощ Big призоваваме всички активни карачи :) да поглеждат по често какво се случва под капака на колата.

Какво може да ви коства 

Колко време отнема прегледа нивото на масло и антифриз? Около 2 минути.
Какво може да се случи ако нямаме антифриз? Колата започва да прегрява систематично, а след прегряване може да се повреди главата на двигателя и това коства скъп ремонт и много нерви и време.
Как може да изчезне водата в радиатора?

  • Спукан маркуч на охладителната система
  • Повреда по радиатора
  • Не добре стегната скоба на маркуч
  • Повреда по двигателя

Колко скъп е такъв ремонт?
Ако се хване на време без да се повреди двигателя около 20-100 лева.
Ако се повреди главата на автомобила в следствие на прегряване 300-1000 лева.
Не пренебрегвайте прегледа на колата си преди да тръгнете на път.

Маслото по същия начин може да повреди сериозно двигателя ви. Важно е преди тръгване на път да се поглежда щеката на маслото тя е разграфена максимум и минимум. Най-добре е да се държи по средата нивото на маслото. Ако забележите, че намалява значи 2 са вариантите: първия е да го харчи в следствие на износени елементи вътре в мотора, а втория е да има течове на масло.
В двата случая е добре да се потърси помощ от автосервиз. Течовете могат да доведат и до по сериозни проблеми.
Никога не оставяйте нивото на маслото да е на минимум или под минимум. Правилното следене нивото на маслото е когато е загасен и изстинал двигателя на колата тогава най-вярно се хваща точното му ниво колата трябва да е паркирана на равно и да няма наклон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Как да продадем бързо старата кола ето няколко съвета

Всеки е изпадал в дилема какво да прави вече с устаряла вещ, независимо колко дълго и без проблемно му е служила тя. Автомобилите са едни от...